docent


Ik heb sinds 1995 werkervaring op het gebied van kunsteducatie en ontwikkelde een persoonlijke manier van lesgeven en begeleiden die tot goede resultaten leidt. 
 
Mijn uitgangspunt hierbij is een structuur aan te bieden die gebaseerd is op de wisselwerking tussen werken naar waarneming en abstract; deze structuur dient als basis voor het zoeken naar een individuele schilderkunstige ontwikkeling. Het eindresultaat dat ik beoog als docent is het bevorderen van de zelfwerkzaamheid in het creatieve proces bij de studenten en ze aan te sporen tot een eigen(zinnige) visie op de kunst. 

De Poolse opleiding die ik heb genoten (Kunstacademie te  Krak√≥w) stoelde op de Bauhaus principes en behandelde op gelijkwaardige niveau de vrije vakken zoals schilderen, tekenen, beeldhouwen en de toegepaste vakken zoals vormstudies, grafische vormgeving, meubelontwerpen, binnenhuisarchitectuur en architectuur.  Deze vorming werd aangevuld door mijn  Nederlandse studieperiode aan de Gerrit Rietveldacademie. Dankzij deze diverse opleidingen kan ik mij als docent in een breed scala profileren. 

Ik ben in vaste dienst werkzaam als kunstenaar/docent bij culturele centrum Pier-K in Hoofddorp.